Wat doen we

Kinesitherapie

Het doel van de kiné is jou zo snel mogelijk van je pijn te helpen. Dit doen we door een volledig manuele behandeling, aanvullend met oefentherapie. Je kan bij deze kinepraktijk terecht voor lage rugpijn, nekpijn, pijn in de gewrichten, sportletsels en orthopedische problemen. Wij richten op letsels van spieren en gewrichten, dat is onze specialisatie. Dit gaat dus van lichte spierproblemen, tot intensieve revalidatie na een operatie.

De behandeling

Kinesisten worden ook wel eens de ingenieurs van het lichaam genoemd. Door regelmatig bijscholingen te volgen, kunnen wij je met de grootste zorg behandelen.

Tarief

Er wordt gewerkt aan vastgelegde tarieven van de beroepsvereniging van kinesitherapeuten (gedeconventioneerd). Dit steeds met terugbetaling van de mutualiteiten. 

Manuele Therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen het vak kinesitherapie. De manueel therapeute heeft een grote vaardigheid en ervaring in het uitvoeren van een onderzoek met gewrichtstesten, spiertesten, neurologische testen, provocatietesten,…, kortom een volledig klinisch onderzoek.  Gevolgd door het interpreteren van die gegevens, plus opstellen en uitvoeren van een adequaat behandelingsschema. De manueel therapeut(e) probeert hierbij altijd de oorzaak van de klachten te achterhalen en die oorzaak te gaan behandelen. Zo nemen we de symptomen en de oorzaak onder handen. 

 

Een mooi filmpje vind je hiernaast. Let wel op, in België is wél een voorschrift nodig voor manuele therapie, als u terugbetaling wil.

Osteopathie

Bij osteopathie staat het herstel van de beweeglijkheid en de elasticiteit van het lichaam centraal. Hans De Bock is onze osteopaat, klaar om jou te helpen.

Welke klachten?

Vooral rug- en nekklachten behoren tot onze specialisatie, maar ook met als hoofdpijn, duizeligheid en schouder- en andere gezondheidsklachten kan u in onze praktijk terecht.

Wij helpen u, indien we zelf niet kunnen bijdragen, bij de juiste specialist of collega osteopaat indien nodig. Hiervoor hebben we een netwerk van gezondheidswerkers waarmee we constant afstemmen, in het belang van uw gezondheid.

Tarief

Een behandeling duurt 30 minuten en kost 50 euro. Na elke behandeling ontvang je een attest voor de mutualiteit.

Inspanningstest / Lactaattest

Bij een progrerssieve maximale inspanningstest / lactaattest wordt de trainingscapaciteit van een sporter bepaald. Zo'n test kan zowel op een fietstrainer als op een loopband worden afgenomen. Tijdens deze test wordt de snelheid / het wattage opgedreven tot uitputting. Tussendoor worden de hartslag en het lactaat bijgehouden. Op basis van de resultaten worden trainingszones opgesteld. Voor wie wil, kan ook een gepersonaliseerd trainingsschema gemaakt worden. 


Let op: voorafgaand aan de inspanningstest is het nodig om een sportmedische keuring te ondergaan bij een sportarts. Tijdens deze keuring wordt nagegaan of je veilig kan sporten en dus ook op je de test veilig kan afleggen. Safety First! 


Meer info op:  https://evelyndevare.wixsite.com/bewegingscoach.

Personal training

Personal training bij Jappe

Heb je een sportief doel voor ogen, wil je blessurepreventief werken of droom je van dat kledingmaatje minder?

Dan is personal training…

  • Kwaliteit, service & resultaat!
  • Training op maat met persoonlijke aanpak aangepast aan een bepaalde problematiek of met een specifiek doel.
  • Gevarieerde trainingen door een geschoolde en motiverende trainer.



Aanbod:

Personal training (1 op 1)

Duo training – Motiveert het je extra om met je vriend(in) of partner te sporten?

Small group training (3-6) – Sport je liever met kennissen of vrienden om een gemeenschappelijk doel te bereiken?

Cyclist target training – core stabiliteit en krachttraining voor de gepassioneerde wielrenner



Voedingsadvies - Gezonde voeding speelt een grote factor in je algemene gezondheid.
En vaak kom je met enkele weetjes en extra tips al ver!
Door enkele nieuwe inzichten te krijgen en bewuste keuzes te leren maken kan je al een grote stap zetten naar een gezonder voedingspatroon.



Neem contact op voor je gratis intake en proefles om zo je traject op te starten!

Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode om een myofasciale problempijnsyndroom, stijfheid en pijn in de spieren te behandelen. Hierbij wordt met een fijn naaldje in een verdikking van een spier geprikt. De behandeling is gericht op het uitschakelen van pijnpunten in je spieren. Als gevolg daarvan raken je spieren snel en langdurig ontspannen. De behandeling wordt vaak verward met acupunctuur, toch zijn de twee therapieën totaal verschillend. Acupunctuur werkt op energiebanen van het lichaam, dry needling werkt erg lokaal.

Oorzaken triggerpunten

  • Langdurige overbelasting van bv. arm, schouder en/of nek bij tabletgebruik of computergebruik.
  • Overbelasting en blessures bij sporters.
  • Acuut letsel door een verkeerde beweging of een ongeluk
  • Chronisch letsel door een langdurige of verkeerde houding
  • Langdurige afwezigheid van beweging, bv. door gips
  • Psychologische factoren zoals stress en depressie
  • Voetafwijkingen of verschillen in beenlengte (bv. ontstaan na een botbreuk of operatie)

Naaldjes?

Ja! De steriele naaldjes die voor dry needling gebruikt worden, zijn heel dun. Het zijn dezelfde naaldjes als de naaldjes die bij acupunctuur gebruikt worden. Dry needling van triggerpoints met een acupunctuur naald is een van de meest effectieve vormen van therapie bij triggerpoints. Het prikken met de naald door de huid is bijna pijnloos. Daarna brengt de therapeut het naaldje door de spier naar het triggerpoint toe; dit is niet pijnlijk, maar eerder een dof gevoel. Als de punt van het naaldje het triggerpoint bereikt, reageert de spier met een Local Twitch Response, dit voelt als een elektrisch schokje. De therapeut beweegt het naaldje op en neer om zoveel mogelijk vezeltjes van het triggerpoint los te maken. Afhankelijk van de spier waarin het punt zich bevindt en het aantal triggerpoints in de spier, kunnen de twitches zeer hevig zijn. Ook kunt u de uitstralende pijn voelen die door het triggerpoint veroorzaakt wordt. Dry needling is dus geen pijnvrije behandelmethode.  Nadien leidt dit tot een daling in de spierspanning met een pijnvermindering en verbeterde beweeglijkheid tot gevolg.

Perinatale en postnatale kine

Perinatale kinesitherapie kan gevolgd worden als er zich klachen voordoen tijdens de zwangerschap (rugpijn, bekkeninstabiliteit,...) of puur informatief. Dan wordt er info gegeven over een ergonomische houding, doen we oefeningen om de spieren te versterken en gaan we de bekkenbodemspieren correct leren aanspannen. Hiervoor kan je terecht bij Fien Moreels. 


Postnatale kinesitherapie kan ten vroegste 4 weken na de bevalling gestart worden. Bij een keizersnede vanaf 6 weken. Er wordt eerst gefocust op de bekkenbodem om nadien de buikspieren en het hele lichaam terug in vorm te krijgen. 


Voor peri- en postnatale kinesitherapie kan je terecht bij Fien Moreels.